Tänään oli viimeinen koulupäivä. Meidän piti pitää se esitelmä, jonka jouduin tekemään yksin, ja josta tuli tosi huono. Kaikilla muilla oli tosi hyvät. Tästä huolimatta olen hirmuisen iloinen siitä, etten panikoinut puhuessani.

Se on vaan edelleen niin rassaavaa, etten pysty oikein ajattelemaan selkeästi kun olen siinä tilanteessa, kaiken kansan edessä puhumassa ties mitä. Pystyn vain keskittymään siihen, että päästän suustani sanoja ilman että änkytän kamalasti tai puhun liian nopeasti tai hiljaa. Lähinnä voin vain keskittyä siis siihen etten menisi totaalisen jäihin ja kuolla kupsahtaisi, tai jotain muuta vastaavaa. Jos joku kysyy jotain, on todella vaikea vastata mitään kun pää on aivan tyhjä.

Mutta tämänpäiväinen vahvisti jälleen sitä tietoa ja ymmärrystä, että jännittäminen ja pelkäämisen pelkääminen on aivan turhaa. Tämän päivän jännittämättömyys johtui kyllä suureksi osaksi siitä, että olin luovuttanut jo ennen kuin pääsin ryhmän eteen. Tiesin, että esitelmä on huono, enkä voisi tehdä siitä enää paljon huonompaa omalla esiintymiselläni :D
Jaksan kuitenkin toivoa, että selviäisin ensi syksystä kunnialla. Siihen on vielä monta kuukautta aikaa, mutta tiedän jo nyt että siitä tulee rankkaa. Jännitän etukäteen. Ja toisaalta kihelmöi, mukavasti koska tiedän että voin selviytyä ihan hienosti. Tämä kevät on opettanut niin paljon.

On myös sellainen keväinen voittajafiilis, vapaa olo. On ollut paljon asioita hoidettavana, vielä enemmän asioita mieltä painamassa. Tuntuu hienolta kun ne alkavat pikkuhiljaa tipahdella pois. Tämä tasapaino on kuitenkin niin pirun hauras, se horjuu pienestäkin tönäisystä. Mutta olen alkanut varovasti ja pikkuhiljaa luottaa siihen että kaikki selviää.

Voisin kirjoittaa tähän paljon kaikkea korkealentoista, mutta se kuulostaisi niin hihhulilta että itseänikin alkaisi ärsyttää. Tyydyn siis toteamaan että valtakunnassa kaikki hyvin, toivottavasti myös huomenna.

Viime yönä olin opettaja. Ajattelin, että se kuvastaa sitä kuinka tunnen olevani toisten (koulukavereiden jotka jätti mut yksin tekemään vastuullista hommaa) yläpuolella saavutettuani jotain (eilinen oli varsinainen saavutusten päivä). Mutta unentulkintasivusto (no aika noloo joo, tiedän) kertoikin seuraavaa:

School
To dream that you are in school, signifies feelings of inadequacy and childhood insecurities that have never been resolved. It may relate to anxieties about performance and abilities. You may also be going through a "spiritual learning" experience.
http://www.dreammoods.com/

Että sehän kolahti kuin nyrkki silmään. Sillä minä tuolla tykkäänkin käydä kyttäilemässä selityksiä unilleni; vaikka yleensä päättelen ihan itse mitä ne tarkoittavat ja heijastelevat, sieltä löytyy ihan yllättäviäkin tulkintoja jotka ei välttämättä itselle olis tullu mieleen.